Külső tokos redőnyök

A külső tokos redőny, ahogy a neve is mutatja a nyílászáró külső oldalán helyezkedik el. Felszerelése az ablak / erkélyajtó beépítése után (tehát később bármikor) történik. A szerelés egy adott méretű átmenő furattal kezdődik. Ezen közlekedik majd a működtető zsinór vagy gurtni. Belső oldalon ún. automata fogadja, így nem lóg akár a földig.

Beépített rolós szúnyoghálóval kombinálható, ekkor a tokban egy másik tengelyen helyeszkedik el a nyílászáróhoz közelebb, kívül pedig a redőny fut.

Redőnytok:

Alumínium vagy Lindab lemezből hajtott, szigeteletlen héjaza, melyet a tokvég stabilizál.

Tokvég / oldalpofa:

Alumínium öntvényből vagy műanyagból készített formaelem. A műanyag tokvéggel ellátott külső tokos redőnyök biztonságosabbak a használat soran, mert a redőnytok külön is rögzülhet az ablakra. Ellenben az alumínium öntvény esetében a lefutóval együtt felszerelt külső tokos redőny rögzül csak a lefutókon keresztül.

Lefutó:

Alumíniuból vagy műanyagból extrudált megvezető, mely a lamellák útját határozza meg illetve alumínium lefutó esetén akár tartó szerepet is játszik.

Lamella / lamella palást:

A redőny legfontosabbnak megítélt része. Anyaga: műanyag, habosított műanyag, habosított alumínium. Alumínium lamella nem egyenértékű az alumínium redőnnyel, mert Lindab tokkal-műanyag tokvéggel-műanyag lefutókkal szerelt alumínium lamellás redőny is létezik.

Súlyléc:

Az utolsó lamella a lamellapaláston az ún. súlyléc. Szerepe a felhúzott állapotú redőny megindítása. Helytelenül vastagabb műanyagból vagy megkülönböztetés nélkül sima lamella. Csak alumíniumból javasolt.

 

Vakolható tok:

Új építésű házaknál vagy ahol van lehetőség lépcsőzetes áthidalás kialakítására, ott beépítésre javasoljuk a vakolható előlappal ellátott külső tokos redőny. A vakolhatóság lehetővé teszi a redőnytok teljes elrejtését a homlokzati színezéssel. Amennyiben színes lamellákra esik a választás, úgy a tok szerelőlemeze, a lefutók, és a legalsó lamella által képződő keret másik színben választása további esztétikai többletet jelenthet.

 

Árajánlatot kérek!

Vissza