Műanyag nyílászárók

Műanyag nyílászárókat általában az alábbi szempontok alapján választják:

Igen ezek mind igények, elvárások.

Természetesen mindenkinek az igényét ki lehet elégíteni, ha tudja a vevő (és az eladó is), hogy mi az!!

A minőség és az árkategória általában nem járnak egymással kézenfogva. Ezt mindenkinek tudnia kell! Így rögtön meg van az, hogy hogyan is álljunk neki a nézelődésnek. Egy adott szigetelési kategóriát kiválasztva szabad csak az árakba belemenni. A mai műanyag nyílászárók piacán az 5 légkamrás kivitel 2 rétegű Ug=1,0 W/m2K hőszigetelő üvegezéssel ellátott ablakok-erkélyajtók alkotják az alapkategóriát.

Több gyártóval való viszonteladói kapcsolatunk biztosítja azt, hogy mindenki megtalálhassa a neki legmegfelelőbbet.

Magyar gyártó cégek közül a több éves gyártói tapasztalattal rendelkező Prestige Ablak Kft. által gyártott nyílászárókat forgalmazzuk. A német Kömmerling profil neve sokaknak ismerős már. 76 és 88 mm tokvastagsággal rendelkező profiljai legalább 40 év használatra tervezettek. Jó profil és vasalat - erős belső acélmerevítések - jó ár! Talán ez jellemezheti legjobban, amit nyújtani tudunk.


 1. Kömmerling 76 AD
 2.  Kömmerling 88+ Prémium
Az abszolút árézékenyeket a lengyel Dobroplast cég nyílászáróival várjuk az alapkategóriában éppúgy, mint a komolyabb műszaki elvárásokat - szigetelési paramétereket keresők táborából; elegáns és jó ablakokkal rövid szállítási határidővel:
 1. Avantgarde 7000
 2. Avantgarde 9000
 3. Avantgarde 7000 HS
 4. Avantgarde 9000 HS
   
 5. Ovlo és Ovlo Classic ÚJ!!!
 6. Encore
 7. Prime

De nem szabad elfelejteni, hogy műanyag és műanyag ablak között is van különbség, ezt egy hőkamerás felvétel is igazolja.

A bejárati ajtó, mely sok helyen a ház ékes dísze, teljesen külön kezelhető / kezelendő az ablakok, erkélyajtók kiválasztásától. Sokat használt szerkezetként stabilnak kell lennie, biztonsági szempontból pedig létfontosságú. Ezért teljesen külön témaként érdemes foglalkozni vele.

Tudjak meg többet a bejárati ajtókról...
 

A megfelelő profil kiválasztása kész. "Akkor most nézzük meg, hogy mennyibe kerül ez nekem pontosan?!" - szól a kérdés. De az árak megadását még néhány tisztázandó kérdés megelőzi:

??? Van most hőszigetelés a házon, vagy később lesz?

??? Vajon egy hőkamerás felvétel mit árulna el az ablakokról?

??? Van most redőny a régi ablakon / erkélyajtón?

??? Ha nincs, akkor lesz-e az új ablakon / erkélyajtón redőny (akár szúnyoghálóval kombinálva)?

??? Milyen nyitásmóddal készüljön: FIX, BUKÓ, ONY, BNY, KFNY, KFNY+BNY vagy egyéb kialakítással?

??? Egyáltalán melyik melyik?

??? Milyen egyéb igények vannak: üveg szerkezete, üvegek közötti díszes álosztó, szerkezete színe, ...?

??? Lesznek-e egyéb kiegészítők? Például külső, vagy külső-belső oldali párkányok?

   

Az épület falainak szigetelése, vagy későbbi szigetelése a falkávákon lévő hőszigetelési ún. befordulás (2-5 cm) vastagság miatt függ össze a nyílászárók gyártási méretének illetve a helyreállítási munkálatok pontos megválasztásával.

A redőny, mint kérdés megválaszolása pedig szintén létfontosságú lehet az ablak / erkélyajtó méretezésében. A nyílászáró gyártók kínálnak tokszélesítést is opcióként, ennek mérete profilcsaládonként eltérő lehet. Viszont egy külső tokos (akár vakolható előlappal ellátott) redőny szerelésénél a szakszerű beépítéshez szükséges az ablakszerkezeten elhelyezett toktoldó (=tokszélesítés, redőnyelőkészítés). A toktoldó természetesen növeli az ablak árát (hiszen plusz kiegészítő), de szakszerű beépítéshez egyéb kikötés hiányában (pl. az üvegezés mérete nem lehet kisebb, mint...) nélkülözhetetlen.

A műanyag nyílászárókat általában kívül-belül fehér színben választják, keresik. Természetesen van lehetőség a gyártó cégek által kínált porszórt-festett illetve UV-álló, karcálló Renolit fóliázott nyílászárók vásárlására is - kívül vagy kívül-belül egyaránt.
 

A vásárláskor legyen a helyes út végigjárva:

1.  Tájékozódás a termékekről

bemutatótermünk, weboldalunk

2.  Helyszíni felmérés

kötelezettséggel nem jár

3.  Árajánlat adása

pontos méretek = pontos árak!

4.  Megrendelés, szerződés kötése

előlegszámla alapján előleg fizetése

5.  Szerelés és helyreállítás

 

6.  Kiegészítők szerelvényezése

redőnyök, könyöklők...

7.  Végszámla alapján 5 év szavatosság vállalása

elégedett vevő   
     

A megvásárolt termékek kiszállítását is megoldjuk. Ha a megrendelés részét képezi a szerelés-helyreállítás is, akkor saját autónkkal. Csak a nyílászáró szerkezetek vásárlásakor ezt nem saját kapacitásban, hanem fuvarozón keresztül:... Bővebben a kiszállításról...

További kapcsolódó termékek:

   
Sarokablak üveg-üveg csatlakoztatással Szalagablak fal előtt futtatva