Teraszok

Újabban azt tapasztaljuk, hogy egyre népszerűbbé kezd válni a meglévő teraszok lezárása, télikertek építése. Ezek egyszerűbb és bonyolultabb szerkezetek is lehetnek. Az igény teljesen jogos, elvégre nyári időszakban is lezárható (ami megfelelő szellőztetéssel kellemes és hangulatos tud lenni), télen pedig egy plusz zsilipként a ház szigeteléséhez nagy mértékben hozzájárulhat.

A télikert funkciója, hogy a lakás hasznos alapterületét bővítse a lehető legjobb hőszigeteléssel, de ugyanakkor az őszi-téli napsutés idején hozzájáruljon a lakásbelső kellemes felmelegítéséhez. Ha a télikert teteje nem átlátszó üveg, akkor az utóbbi funkciót nem tölti be.

 

Téglalap alapon kiugró télikert alumínium felsőrésszel, felül biztonsági üvegezéssel A télikert függőleges szerkezete műanyag portál, alul tömör betéttel, felette Ug=1,0 W/m2K hőszigetelő üvegezéssel

 

Legtöbbször egyszerűsége kedvéért faszerkezettel ácsmunkával tetőt kap a terasz és az oldalfalak lesznek üveges vagy részben üveges szerkezetek. Alsóbb képsoron fa szerkezet az oszlopok is, és hungarocell borítással a házzal azonos színben. Első ajtó kívülről is zárható kellett, hogy legyen. Ezért az egy bejárati ajtó. Hátsó oldalon kétszárnyú erkélyajtó segíti a pakolást, kijárást. A redőnyök manuális mozgatással szerelődtek, kivéve a bejérati ajtójét. Távirányítós motorral könnyedén működtethető eltávozáskor akár az autóból. :)

 

Terasz bezárása A lezárandó teraszrész A lezárás terve A két toló-bukó szerkezet előkészítése Kétszeres sarokfordulás után a bejárati ajtó oldalvilágítókkal, felül bukó ablakkal A túloldali bejárati ajtós szerkezet kivételével minden tok a helyén Gerenda toldása kész, kezdődhet a kirögzítés, a fix részek beüvegezése A toló-bukó szerkezetek beüvegezése és a tolószárnyak visszaakasztása Beépítés kész Beépítés kész Helyreállítási munkálatok után Helyreállítási munkálatok után Nyitott ajtókkal vízszintesen elhúzott rolós szúnyoghálókkal Külső oldalról a behúzott rolós szúnyoghálók Külső oldal a fő bejárati ajtóval Kifelé nyíló extra magas méretű kifelé nyíló bejárati ajtó Terasz bezárása2 Terasz bezárása3 Terasz bezárása4