FRIFLOOR padlók

Beltéri fa padlóburkolatok

Szeretnénk rövid útmutatást adni a beltéri fa padlóburkolatokról:
Kezdeti teendőnket elsősorban az határozza meg, hogy új építésű vagy pedig felújításra szoruló épületről, lakásról van-e szó.
Már a tervezés időszakában javasoljuk kiválasztani a számunkra legmegfelelőbb padlót. Ennek az első lépésnek belsőépítészeti, esztétikai, fizikai, mechanikai és méretbeli jelentősége van.

Sajnos ma a padlóválasztásról általánosan elmondható, hogy az építkezés vagy a felújítás befejező fázisában kezdünk el foglalkozni a szín és a típus kiválasztásával.  Ez növeli a kompromisszum kötés szükségét, mivel ebben a fázisban az ár sokszor minden objektív (és szubjektív) szempontot képes a háttérbe szorítani, így gyakran kényszerülünk előnytelen padló vásárlása mellett dönteni.

Mégis szeretnénk mindenkit óva inteni ettől!

Érdemes meggondolni, vajon a padló egy hosszú élettartamú, maradandó értéket képviselő belsőépítészeti remek legyen-e, amelyet jó választással sokáig élvezhetünk, vagy olcsó ideiglenes dekoráció?

Termékeink rövid ismertetésével és a felhasznált anyagok és technológiák általános bemutatásával szeretnénk segítséget nyújtani a választáshoz.


Felületképzési megoldások

Helyesen megválasztott felületképzéssel hosszan élvezhetjük otthonunkban a természet közelségét. A fa alapú padlóburkolatok természetes alapanyagból készülnek, mellyel lakásunkba valódi természetességet és otthonosságot varázsolhatunk, kihasználva a burkolat „meleg hatását”.
Napjainkban már a melegburkolati elemek felületei között is igen nagy választék áll rendelkezésünkre, nem csupán az évtizedekkel korábban szokásos hagyományos hajópadló. A különböző felületű padlóburkolatok szerepe nem csupán belsőépítészeti okokból igényel körültekintő megválasztást, hanem kopásállóság, ellenállóság, nedvességtűrés, tartósság és hangcsillapító szempontokból is.
Az alábbi felületképzési megoldásokkal forgalmazzuk FRIFLOOR beltéri fa padlóburkolatainkat:

  • Laminált padló

FRIFLOOR laminált padlóink hordozó anyaga több, mint 90%-ban fa. Azonban nem tömörfáról van szó, hanem nagy sűrűségű (850 kg/m3 térfogat sűrűségű) farostlemezről, amelyet a faipari szakma HDF hordozónak nevez. A különböző vastagságú HDF hordozólapokra kerül elhelyezésre két oldalról, a borítóbevonat. A HDF alsó nem látszó részére, egy úgynevezett melamingyantás ellenhúzó réteg kerül a parketta síklapúságának és méret- illetve formastabilitásának megőrzése végett. A HDF látszó felületére kerül a dekorpapír és a nagy kopás állóságú melamingyantás "overlay” átlátszó bevonat.
A felületen láthatunk 3 sávos-, 2 sávos-, 1 sávos fautánzatot, individuel valamint kő/járólap mintákat, különböző felületi struktúráltsággal. Laminált padlóink vastagsága: 7-8-10-12 mm, így padlófűtésnél is alkalmazhatóak. Laminált padlóink választása esetén lehetőség van fahibamentes megjelenésre, egyedi színekre, egyedi mintákra. Laminált padlóink fektetése az új „Express Klikk” rendszernek köszönhetően meglehetősen egyszerű. Megfelelő előkészítés után, akár saját kezűleg is elkészíthető. FRIFLOOR laminált padlóink ajánlott felhasználási területei: lakások, kis- és nagy forgalmú irodák, kis- és nagy forgalmú üzletek, szállodák.

  • Parafa padló

A különböző vastagságú HDF hordozólapokra kerül elhelyezésre kétoldalról a Portugáliában őshonos paratörgy kérgéből különböző színben és mintázatban előállított parafa. A parafa előállítása kizárólag fizikai úton történik, saját anyagából nyert gyanta természetesen ragasztja mesterséges kémiai ragasztók nélkül. A két réteg parafa és a HDF hordozóréteg kombinációja biztosítja a hangcsillapítást és a klikk rendszer a könnyű lerakást. A FRIFLOOR parafa padlóink ajánlott felhasználási területei: lakások, irodák, üzletek, szállodák.

  • Linolem padló

A szinte korlátlanul rendelkezésre álló és megújuló természetes anyagokból (parafaőrlemény, faliszt, lenmagolaj, parafagyanta, mészkő és természetes színezékek) gyártott linóleumpadlókat nem szabad összetéveszteni a kémiai technológiával előállított tekercsben kapható PVC műanyag padlókkal.
A FRIFLOOR linóleum padlók a melegburkolatok meleg hatását adják egy kő járólap képében is. Nagyon jó hőszigetelő, rugalmas padlóburkolat. A klikk rendszernek köszönhetően gyorsan és hézagmentesen rakható. Kopásálló, antisztatikus, antiallergén, nehezen éghető. Padlófűtésnél is használható. Sterilizálható, tűz hatására nem szabadul fel mérgező klórgáz.

  • Furnéros padló

A látszó felületre kerül a színfurnér (amelyet bizonyos esetekben színeznek, átstruktúrálnak) és nagy kopásálló melamingyantás „overlay” átlátszó bevonattal vagy lakkozással védenek. A furnéros padló a laminál padlókhoz képest jobban ellenáll a mechanikai behatásokkal szemben, jobban viseli a kis felületű (pontszerű) terhelést. Furnéros padlóink vastagsága: 10,5 mm és 12 mm. FRIFLOOR furnéros padló választása esetén valódi fát, egyediséget, életet láthatunk a felületen. A FRIFLOOR furnéros padlóink ajánlott felhasználási területei: lakások, kisforgalmú irodák, kisforgalmú üzletek, szállodai szobák.

  • Szalag padló

FRIFLOOR szalagparkettáink szerkezete három részből áll. Alsó és középrétege fenyőfából, járófelülete kemény fafajok¬ból készül, melyek színválasztéka a burkolandó tér hangulatához igazítható felületet eredményez. A látszó keményfa fedőréteg 3 sávos-, 2 sávos-, 1 sávos csiszolt vagy struktúrált megjelenést. Vastagsága 13-14- 15 mm. A FRIFLOOR szalagparketta praktikus csomagolásának és méretének köszönhetően könnyen szállítható. Előnye, hogy késztermékként – a lerakási útmutatóban foglaltakat betartva különösebb szakértelem nélkül is könnyen, gyor¬san lerakható. A fa finom rostos szerkezete miatt, a páratartalom változásának hatására képes nedvességet fel¬venni, illetve leadni. Ez méretváltozással jár. Szakmailag a 40-60% páratartalom ajánlott, mely esetén a levegőt ideális nedvességűnek érezzük. Ez elsősorban egészségünk szempontjából megfelelő, de ideális és szükséges növényeinknek, házi kedvenceink, bútorainknak és a parkettának is. A szalagparketta valódi melegséget ad és a hagyományos HDF hordozókkal ellentétben járáskor nem kopog, nem hideg. A felületi kopásállóságot többrétegű UV akrilát lakk biztosítja.
A FRIFLOOR szalagparkettáink ajánlott felhasználási területei: lakások, táncpadlók, szállodai szobák.