Árnyékolástechnika

 

     

 

Az árnyékolástechnika, mint fogalom nagyon sok terméket foglalhat magában. Ide tartoznak:    
 

   

Ha valamelyik kiegészítő megvásárlásra kerül, akkor az általában redőny. A műanyag nyílászárók kialakításánál már említettük, hogy az ablakok / erkélyajtók esetében milyen előfeltétele van a szakszerű redőnyszerelésnek. Sokan megszokásból választjuk a redőnyt - már volt, és megszoktuk. Vitathatatlan a redőny, mint külső oldali árnyékoló hatékonysága. A nyári melegben leengedett redőnyök mögött nem melegszik úgy fel az üveg, így nem azt a meleget sugározza tovább, mintha az üveg árnyékolás nélkül telibe kapja a napsütést. A téli időszakban pedig zsilipként viselkedik és (bár ez talán már csak a mi érzésünk) fokozza az ablak szigetelő képességét.  
     
Ami korábban fölösleges pénzkidobásnak számított, az ma már sok háznál megtalálható - a redőny motoros működtetése. Nagy méretű alumínium lamellás redőny esetén a motoros működtetés indokolt is! Sokaknál a kényelem dominál, de egy összehangolt elektronikai rendszerben a motoros redőnymozgatás nagyon előnyös tulajdonságokkal bírhat. Például: nyaralni vagyok, de a telefonomról adott kombinációval az otthonhagyott üres házban a redőnyöket fel- és lehúzva az otthonlétemet jelzem...  

 

Az igazság az, hogy a jól / tökéletesen szigetelő ablaknál a redőnynek csak árnyékolni kell tudni. De a megfelelő redőnyök kiválasztása sem mindig egyértelmű.  

 


Reluxa

A reluxák használata nem okvetlen helyettesíti a redőnyt, bár a két termék kombinációja minden helyzetet megoldhat. Külső árnyékolás + teljes sötétítés lehetősége / belső árnyékolás (a reluxával a fény iránya is állítható).  

A reluxa előnyei:

  • óriási színválaszték
  • könnyű szerelhetőség
  • könnyű kezelhetőség
  • könnyű tisztíthatóság
  • a beeső fény és a lamella színe a szoba hangulatát is átszínezni
 

 

 

 

 

 

 

 


Szúnyogháló

Redőny vagy szúnyogháló? Reluxa vagy szúnyogháló? Szúnyogháló mindenképpen! Válassza ki az Önnek megfelelőt!  

Fix szúnyogháló műanyag keretben:

Kisablakokhoz ideális, redőny nélküli ablakokhoz a lehető legolcsóbb megoldás. Felfogatása, rögzítése klipszekkel, vagy felcsavarozással történik.  

 

 

 

 

 

 

Fix szúnyogháló alumínium keretben:

Az alumíniumkeretre erősített beakasztó kampók segítségével rögzül úgy az ablakra, hogy a külön (vagy korábban) felszerelt redőny mögött is elég helye van. Porszórt fehér alumínium keret + üvegszállal erősített háló = időtálló megoldás. Előnye, hogy bármikor pillanatok alatt kivehető-visszarakható, így tisztítható.  

 

 

 

 

 

 

Rolós szúnyogháló függőleges mozgatással:

Porszórt fehér alumínium 5×5 cm-es minitok, lefutók, beakasztó üvegszállal erősített szürke hálóval. Előnye, hogy redőny nélküli ablakoknál is olyan megoldás, amelynél bármikor kirázható egy porrongy, vagy megöntözhető a balkonláda, vagy átvehető az ebédfutár szállítmánya...  

 

 

 

 

 

 

Rolós szúnyogháló a redőny tokjába beépítve:

Csak a redőny rendelésével egyidejűleg rendelhető - úgynevezett kombinált megoldás. Előnye, hogy a redőny tokjába felengedve egész télen védett helyet kap (nem szakad ki, nem dőlhet el, mint egy félretett fix keretes szúnyogháló).  

 

 

 

 

 

 

Rolós szúnyogháló vízszintes mozgatással:

Mint függőleges mozgatású, de nem lehúzható, hanem elhúzható változat. Kiválóan alkalmas erkélyajtók elé. Akár redőnnyel ellátott ajtónál is alkalmazható! Belül fut a redőny, kívül pedig az elhúzható külön tokozott szúnyogháló.  

 

 

 

 

 

 

Nyíló szúnyoghálós ajtó:

Alumíniumprofilból készült ajtókeret sarokmerevítőkkel, sima nyíló pántokkal, fogantyúval. Felszerelhető minden nyílászáróra, redőny lefutóra is. Kisebb teraszoknál nem javasolt a nyíló szárny helyigénye miatt.  

 

 

 

 

 

 

 


Szalagfüggöny

Belső oldalon egy ablaknál általában a függönyök választékából keresünk tetszetőset. Ritkán gondolunk arra, hogy egy szép szövettel az "túl irodás"-nak gúnyolt szalagfüggöny egy gyönyörű, jól használható dísze lenne bármely helyiségnek egy lakásban. Kétszárnyú vagy túlméretes erkélyajtóknál a legkézenfekvőbb megoldás lehet! Bátran állítjuk, hogy nem drágább megoldás, mint egy igazán szép függöny!