Könyöklők

"Egy modern, jó hőszigetelő értékkel rendelkező ablak olyan gondosan kiválasztott könyöklő nélkül, mint egy elegánsan felöltözött, öltönyös fiatalember nyakkendő nélkül."

Helopal öntöttmárvány könyöklők Műanyag kamrás könyöklő végzárókkal Műgyantás és gránit könyöklők

 

Megkülönböztetünk külső és belső ablakkönyöklőket. Nem ugyanaz az igénybevétel, nem ugyanaz az elvárás sem. A könyöklő több, mint a virágcserép elhelyezésére alkalmas felület. Kültérben a fal és a homlokzat védelmét látja el még szélsőséges időjárási körülmények között is. Beltéren a burkolatokkal és a bútorokkal együtt alakítja ki a lakás design-összképét, így részt vesz a lakásbelső komforthangulatának kialakításában.

Anyagválaszték:

  • műanyag kamrás szerkezetű
  • műgyantás
  • gránit
  • Helopal öntöttmárvány
  • alumínium lemez (1 vagy 2 mm vastag)
  • fa (natúr vagy festett kivitelben)

 

A műanyag kamrás könyöklő a leggyakoribb választás, ha a fehér műanyag ablak színével azonos könyöklőben gondolkozunk. Ezek anyagában színezett termékek, UV-állóságuk lehetővé teszi kültéri alkalmazásukat is. A könyöklők végén szabadon maradó kamrás szerkezetet azonos színű végzáró zárja le, mely megakadályozza a nedvesség bejutását illetve a rovarok beköltözését. Léteznek fautánzatú fóliával ellátott változatban is, melyek viszont csak beltérre javallottak.

Ha azonban a gazdaságos árkategóriától eltekintve szép, és hosszú évekig karcmentesen tartós párkányt szeretne, akkor műgyantás, gránit vagy Helopal öntöttmárvány könyöklő választása javasolt.

Könyöklők