Műanyag nyílászárók

Műanyag nyílászárókat általában az alábbi szempontok alapján választják:

Igen ezek mind igények, elvárások.

Természetesen mindenkinek az igényét ki lehet elégíteni, ha tudja a vevő (és az eladó is), hogy mi az!!

A minőség és az árkategória általában nem járnak egymással kézenfogva. Ezt mindenkinek tudnia kell! Így rögtön meg van az, hogy hogyan is álljunk neki a nézelődésnek. Egy adott szigetelési kategóriát kiválasztva szabad csak az árakba belemenni. A mai műanyag nyílászárók piacán az 5 légkamrás kivitel 2 rétegű Ug=1,0 W/m2K hőszigetelő üvegezéssel ellátott ablakok-erkélyajtók alkotják az alapkategóriát.

Magyar gyártó cégek közül a több éves gyártói tapasztalattal rendelkező Prestige Ablak Kft. által gyártott nyílászárókat forgalmazzuk. A német Kömmerling profil neve sokaknak ismerős már. 76 és 88 mm tokvastagsággal rendelkező profiljai legalább 40 év használatra tervezettek. Jó profil és jó vasalat - erős belső acélmerevítések - jó ár! Talán ez jellemezheti legjobban, amit nyújtani tudunk.


  1. Kömmerling 76 AD
  2.  Kömmerling 88+ Prémium
   

De nem szabad elfelejteni, hogy műanyag és műanyag ablak között is van különbség, ezt egy hőkamerás felvétel is igazolja.

A bejárati ajtó, mely sok helyen a ház ékes dísze, teljesen külön kezelhető / kezelendő az ablakok, erkélyajtók kiválasztásától. Sokat használt szerkezetként stabilnak kell lennie, biztonsági szempontból pedig létfontosságú. Ezért teljesen külön témaként érdemes foglalkozni vele.

Tudjak meg többet a bejárati ajtókról...
 

A megfelelő profil kiválasztása kész. "Akkor most nézzük meg, hogy mennyibe kerül ez nekem pontosan?!" - szól a kérdés. De az árak megadását még néhány tisztázandó kérdés megelőzi:

??? Van most hőszigetelés a házon, vagy később lesz?

??? Vajon egy hőkamerás felvétel mit árulna el az ablakokról?

??? Van most redőny a régi ablakon / erkélyajtón?

??? Ha nincs, akkor lesz-e az új ablakon / erkélyajtón redőny (akár szúnyoghálóval kombinálva)?

??? Milyen nyitásmóddal készüljön: FIX, BUKÓ, ONY, BNY, KFNY, KFNY+BNY vagy egyéb kialakítással?

??? Egyáltalán melyik melyik?

??? Milyen egyéb igények vannak: üveg szerkezete, üvegek közötti díszes álosztó, szerkezete színe, ...?

??? Lesznek-e egyéb kiegészítők? Például külső, vagy külső-belső oldali párkányok?

   

Az épület falainak szigetelése, vagy későbbi szigetelése a falkávákon lévő hőszigetelési ún. befordulás (2-5 cm) vastagság miatt függ össze a nyílászárók gyártási méretének illetve a helyreállítási munkálatok pontos megválasztásával.

A redőny, mint kérdés megválaszolása pedig szintén létfontosságú lehet az ablak / erkélyajtó méretezésében. A nyílászáró gyártók kínálnak tokszélesítést is opcióként, ennek mérete profilcsaládonként eltérő lehet. Viszont egy külső tokos (akár vakolható előlappal ellátott) redőny szerelésénél a szakszerű beépítéshez szükséges az ablakszerkezeten elhelyezett toktoldó (=tokszélesítés, redőnyelőkészítés). A toktoldó természetesen növeli az ablak árát (hiszen plusz kiegészítő), de szakszerű beépítéshez egyéb kikötés hiányában (pl. az üvegezés mérete nem lehet kisebb, mint...) nélkülözhetetlen.

A műanyag nyílászárókat általában kívül-belül fehér színben választják, keresik. Természetesen van lehetőség a gyártó cégek által kínált porszórt-festett illetve UV-álló, karcálló Renolit fóliázott nyílászárók vásárlására is - kívül vagy kívül-belül egyaránt.
 

A vásárláskor legyen a helyes út végigjárva:

1.  Tájékozódás a termékekről

bemutatótermünk, weboldalunk

2.  Helyszíni felmérés

kötelezettséggel nem jár

3.  Árajánlat adása

pontos méretek = pontos árak!

4.  Megrendelés, szerződés kötése

előlegszámla alapján előleg fizetése

5.  Szerelés és helyreállítás

 

6.  Kiegészítők szerelvényezése

redőnyök, könyöklők...

7.  Végszámla alapján 5 év szavatosság vállalása

elégedett vevő   
     

A megvásárolt termékek kiszállítását is megoldjuk. Ha a megrendelés részét képezi a szerelés-helyreállítás is, akkor saját autónkkal. Csak a nyílászáró szerkezetek vásárlásakor ezt nem saját kapacitásban, hanem fuvarozón keresztül:... Bővebben a kiszállításról...

További kapcsolódó termékek:

   
Sarokablak üveg-üveg csatlakoztatással Szalagablak fal előtt futtatva